Републиканският шатски секретар на Охайо Франк Лароуз изпрати писмо до местния клон

...
Републиканският шатски секретар на Охайо Франк Лароуз изпрати писмо до местния клон
Коментари Харесай

Байдън може да бъде дисквалифициран от изборите в Охайо. Ето защо

Републиканският шатски секретар на Охайо Франк Лароуз изпрати писмо до локалния клон на Демократическата партия, в което предизвестява, че президентът Джо Байдън може да бъде изключен от изборите през ноември през 2024 година

Причината - Националният конгрес на Демократическата партия, на който би трябвало публично да бъде номиниран претендент за президентските избори през ноември (Джо Байдън) по график би трябвало да се организира сред 19 и 22 август, а последната допустима дата за вписване на претендентите за бюлетините в Охайо е на 7 август (според щатски закон това би трябвало да се случи 90 дни преди изборите).

През 2020 година и двете огромни партии проведоха Конгресите си след крайния период в Охайо и локалните законодатели категорично намалиха изискването за тогавашните избори от 90 до 60 дни преди тяхното осъществяване. Ако демократите не желаят да изместват на по-ранна дата Конгреса си, което хипотетично би основало големи организационни проблеми преди основния избор през ноември, те също както преди 4 години могат да прокарат през локалното законодателно заседание изключение от закон, само че то трябва да бъде одобрено поне 90 дни преди 7 август (тоест - на 9 май).

Не се знае обаче дали ще имат триумф - републиканците разполагат с огромно болшинство в Охайо.

Демократическата партия на Охайо разгласи, че е получила писмото на Лароуз и че сега го преглежда. От щаба на Байдън показаха убеденост, че президентът ще участва на локалните бюлетини.

Конгресът на Републиканската партия би трябвало да се организира сред 15 и 18 юли, тъй че няма заплаха Тръмп да бъде дисквалициран от изборите в Охайо.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР